Kontula kauniisti, Itis komeesti -näyttely (avoinna vielä 21.4. asti!!!)

Torstaina, 7.4., oli Helsingin yhteislyseon 9. kuvataidepainotteisen luokan oppilaiden ja lukion opiskelijoiden pop-up taidenäyttely. Näyttelyä oli toteuttamassa yhteistyössä Helsingin yhteislyseo, Nuorisoasiankeskus ja kauppakeskus Itis.  Näyttelyn tarkoituksena oli tuoda Itä-Helsingin hyviä puolia esille, huonoja puolia unohtamatta. Näyttelyn avulla haluttiin näyttää, ettei pidä antaa stereotypioiden ottaa valtaa itsessään ja antaa ajatella että kaikki mitä sanotaan, on totta. Itä-Helsingin huonoista puolista huolimatta siinä on paljon hyvääkin.

’’Kaikenlaisen rosoisuuden alla, sivulla ja vieressä Kontulasta löytyy paljon positiivista. Taideprojektimme tarkoitus on saada oppilaamme näkemään, kuinka mielenkiintoinen ja värikäs heidän kotinsa Kontula onkaan – ja kertoa se taiteen keinoin muillekin, Helsingin yhteislyseon kuvataideopettaja Pirjo Houtsonen.’’

Näyttelyssä oli yhdeksäsluokkalaisten ottamia kuvia Kontulan ostarilta, lukion pienoismalleja Kontulasta, videoita, maalauksia ja Itä-sarjakuva. Avajaisiin saatiin paljon osanottajia, niin nuoria kuin aikuisiakin. Avajaisten ilmapiiri oli iloinen ja kaikki viihtyivät. Avajaisissa oli tarjolla mehua ja karkkia, mutta kahvilan aloittaessa siellä on tarjolla teetä, kahvia ja keksejä kohtuulliseen hintaan.

’’Nuoret kuulevat valitettavan usein negatiivisia stereotypioita omasta asuinalueestaan. Kontulassa on kuitenkin monia nuorille hyödyllisiä lähipalveluja, kuten kouluja, kirjasto, uimahalli, nuorisotila ja palvelukeskus ruokakauppojen lisäksi. Täällä on myös yllättävän paljon julkista taidetta. Nuorten hyvinvoinnin kannalta on tärkeää, että he oppivat näkemään myös nämä hyvät asiat ja voivat olla ylpeitä kasvuympäristöstään, Raevuori muistuttaa.’’

Näyttely on Itiksessä kaksi viikkoa ja toimii kahvilan tapaan. Kontula kauniisti, Itis komeesti -näyttelyä voi tulla katsomaan tai sitten ihan vain hengähtämään kavereiden kanssa kahvilaan. Kahvilassa toimivat työntekijöinä osa näyttelyn järjestäjistä, joten heiltä voi kysyä näyttelyn taideteoksista ja itse näyttelystäkin. Kahvila on avoinna arkisin klo 15:00-21:00 ja viikonloppuisin klo 12:00-18:00.

Oona Peuralahti