Kontulassa skeitataan työksi?

 

Soijamaito-kahvin tuoksuinen aamumme sai piristävän käänteen kun skeitti-hallin sijasta pääsimme ulos eläintarhan skeitti-puistoon nauttimaan upeasta säästä. Kun olimme lähteneet matkaan odotimme iloisina pääsyä metrosta aurinkoiseen kesä-ilmaan. Ideana oli haastatella skeitti-leiriä pitäviä työntekijöitä meidän tapaamme.

Teimme skeittaus-aiheiset ystäväkirja-sivut joihin he vastasivat. Nuorisotalot tarjoavat huippuja kesätekemisiä. Netta muistelee itse olleensa nuorisotalon breakdance-tunneilla. Keskustelu johti yhteiseen päätökseen tapaamisesta Kontulan skeitti-hallissa. Sieltä voi siis olettaa uutta materiaalia Juhannus-viikolla.

Skeitti-leiriläiset käyvät lukuisissa puistoissa ja saavat tarpeen tullen kivoilta ohjaajilta apua erilaisiin temppuihin. Skeittaus on opittava kuitenkin loppujen lopuksi itse ja sitä on harjoiteltava herkeämättä. Mahtavaa, että taitajat opettavat nuorempia ja jatkavat skeitti-perinnettä. Samalla tavalla muutkin harrastukset elävät ja mukautuvat uusien nuorien mukaan.

Eläintarhan skeittipuistoon tehdään juuri nyt uutta ramppialuetta. Temppujen tekeminen paahtavassa auringossa voi olla väsyttävää, mutta onneksi puiston lähellä on kiva varjoisa paikka puiden alla. Ja vielä: Mikä olisikaan parempaa, kuin mennä Stadikan maauimalaan viilentymään uuvuttavan päivän päätteeksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.