Metrossakin hymyilytti

 

Tumman aamun väistyessä kaunis aurinko alkoi tulla esiin ja päivän mittaan lämpötila nousi melkein liian kuumaksi lämpimille vaatteillemme, joilla olimme varautuneet viileään työpäivään. Tänä aamuna maailman rakkaus tuntui tavallista vahvemmin. Ilo kirpaisi. Hymyilimme, ja päätimme lähteä seikkailulle. Kauniita hymyjä vaihdettiin myös metrossa vastapäätä istuvan miehen kanssa, joka oli kuunnellut höpöttelyämme ja jakoi omia video-ideoitaan kanssamme. Auringonpaiste on kaikkien mielessä.

Ulos lähdettyämme löysimme Kontulan leikkipuisto Lammen, jossa seurasimme lasten leikkejä ja ihastelimme vehreää Kontulaa.

Vuoden aallot.

Kesäilta, eilisen sateenropina, piikittömät ruusut, ikkunalauta johon mahdun kokonaisena ja katsekontakti itse kauneuden kanssa.

Viileä syysilta, lehtikasoja, Aku Ankka-pino ensimmäisessä kylpyhuoneessa, violetti mieli ja vesivärit.

Kaoottinen talvi, lumi kietoo maan tukahduttavaan haliin, liian ohut takki ja euron kahvi, aamupala sängyssä ja suudelmia, joita en kehenkään voi jäljittää.

Kevät, edelleen se liian ohut takki, säteet poskillani kuumottavat.

Kuuntelen lokkien naurua ja haistattelen merelle.

Seilaan aallokosta toiseen sä mun mielessä.

Kesä koputtaa mua uudelleen, juurihan se oli, otan kengät pois ja kävelen paljain varpain keinulle, joka hurmaa pääni pyörälle. Odotat minua vieläkin, vaikka auringon lämpö aikoo taas viipyä, enkä jäänyt aamupalalle.

Päätän ottaa härkää sarvista.

-Mimosa

 

Roihuvuoren Kirsikkapuisto ei enää kukkinut, mutta oli silti todella kaunis. Naureskelimme jonkun kirjoittamalle kyltille, jossa luki Japanilas tyylinen puutarha. Iloksemme puutarhan vieressä oli kauniisti levittäytyneitä voikukkia ja jotkut pienistä kirsikkapuista olivat vielä kukassa ja ihastelimme niitä arvostaen.

Päätimme mennä katsomaan graffiteja ja skeittiparkkia Kalasatamaan. Seikkailumme johti meidät nutalle Happeen, jossa tervehdimme Helsingin taiteentekijöitä ja tutkimme heidän nurkkiaan. Nuorisotalo Happi on todella nuorten tuottamaa mediaa ja taidetta tukeva paikka. 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.