Piipahdus Kontulan Kirjastossa

 

Unelmoin työstä kirjojen kuvittajana ja rakastan lasten kirjoja ja -elokuvia. Päätin eilen käydä katsomassa Kontulan kirjaston kirjatarjontaa. Astuin sisään ja näin uuden näköisen kirjaston, jossa oli kaiken ikäisiä ja näköisiä ihmisiä. On mukavaa olla Kontulan kirjaston vieressä töissä, sillä siellä voi nähdä paljon inspiraatiota tuottavia asioita.

Kävellessäni lasten osastolle kuulin outoa huminaa… En huomioinut sitä pahemmin ja jatkoin kirjojen kuvituksen ihailua. Vasta tänä aamuna palatessani uudestaan kirjastolle huomasin äänen tulevan kaiuttimista. Katossa on iso näyttö, jossa näky luontokuvaa. Siitä ääni oli tullut. Kuuntelin veden solinaa ja katsoin auringon laskua. Mahdetaanko näytöltä näyttää kuvaa luettujen tarinoiden jatkeena? Monessa kirjastossa ei taida olla samanlaista.

Huomasin, että työntekijöillä oli kiireitä, enkä siksi jäänyt haastattelemaan heitä erikoisemmin. Kirjastosta voi lainata elektronisia luku-laitteita ja käyttää kirjaston tietokoneita. Itse kohta kirjoittavana lukiolaisena huomioin myös hiljaisuuteen varatun tilan. Tiedän, että kirjasto päivittää somessa toimeliaasti ja se järjestää erilaisia pikkutapahtumia lapsille. Analysoin kirjaston hyvin menestyväksi ja kauniiksi kirjastoksi.

Tässä kirjasto-inspiksen lopputuloksia 🙂

 

3 kommenttia kirjoitukseen ”Piipahdus Kontulan Kirjastossa

 1. Ilkka vuori sanoo:

  Noilla ei kyllä kuvittajaksi tulla ikinä. Tyypillistä teinitytön kirjansivutuherrusta. Näkee heti ettei mitään kolmiulotteisuutta eikä ideoita. Teinitytön ideat ovat aina: tyttö, kissa, silmä ja kukka.. Niillä ei kirjoja kuviteta.

  T: Ent.kirjankuvittaja/sarjakuvapiirtäjä

  • Maria sanoo:

   Jostain se on aloitettava. Itsekin olet ollut teini ja tuskin itsekään vielä silloin olit urasi huipulla. Ikävää että suoraan lannistetaan eikä anneta nuoren ihmisen toteuttaa itseään ikäisensä tavalla.

 2. Maria sanoo:

  Ehkä sulla olis jotain hyviä vinkkejä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.