Vaikuta – Ruutti Budjetti

Rubu

RuutiBudjetti eli RuBu

RuutiBudjetissa alueen nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja palveluista päätetään yhdessä nuorten kanssa. RuutiBudjetti on osa Helsingin kaupungin budjettia ja sen käytöstä päättävät nuoret. RuutiBudjetin tuloksena nuorten ideat näkyvät alueilla. Nuoret ovat ideoimassa ja päättämässä vuosittain seuraavan vuoden nuorten vapaa-ajan toiminnasta ja nuorisoasiainkeskuksen budjetin suuntaamisesta. Ideoita kerätään useassa vaiheessa, niin että mahdollisimman moni nuori osallistuu nuorten vapaa-ajan toiminnan, harrastusmahdollisuuksien ja alueen kehittämiseen. Lopuksi nuoret äänestävät mielestään tärkeimmät ideat toteutettavaksi seuraavan vuoden toiminnassa. Äänestyksen tuloksen vahvistaa nuorista ja nuorisoasiainkeskuksen työntekijöistä koostuva RuutiBudjetti-raati.

Rubufest ke 3.5.2017 Luupissa!

Äänestustulokset 2016

RuutiBudjetti jakaa nuorille valtaa päättää nuorisotyöhön suunnatuista rahoista ja ottaa nuoret mukaan asuinalueensa kehittämiseen. Tulokset ovat syntyneet
Kontulan nuorten ideoimista ja kehittämistä ehdotuksista.

2017 Kevään RubuFest – Tapatumat

Osallistuva budjetointi pyörähtää käyntiin avoimilla tiedonkeruutapahtumilla, Rubufesteilla, jotka järjestetään huhti-toukokuussa kouluissa, nuorisotaloilla ja toreilla.

 

ruutiexpo_logo_2015

RuutiExpo tuo nuoret, kaupungin päättäjät, virastot, järjestöt ja muut toimijat yhteen. RuutiExpo on vuoropuhelua – nuoret sekä päättäjät kysyvät, vastaavat ja kertovat oman mielipiteensä!

RuutiExpo tarjoaa nuorille kohtaamisia, oivalluksia, työpajoja, seminaareja, pyöreän pöydän keskusteluja, tekemistä, kokemista ja oppimista. RuutiExpo on myös Ruudin ydinryhmän vaalien äänestyksen startti ja kaikki ehdokkaat ovat tavattavissa Expossa.

Tarkka ohjelma päivitetään sivulle syksyn aikana.
Ohjelma on suunnattu 13–20-vuotiaille nuorille. Tapahtuma on avoin, ilmainen ja sinne on esteetön pääsy.

Tapahtumasta lisää: ruutiexpo.munstadi.fi.

No Hate speech Movement

 WEB_ALAVIHAA-logo-ENG