Kontulan Earth Hour!

“Earth Hour on WWF:n järjestämä maailman suurin ilmastotapahtuma. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki ilmaston puolesta sammuttamalla turhat valot. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä päättäjille. Earth Hour ei siis ole sähkön- tai energiansäästötempaus.” -WWF

image

Vaikka Earth Hour on pääasiassa tunnin kestävä juttu, Kontulassa sen ympärille oli kehitetty muutakin ohjelmaa. Iltapäivällä oli Kontulan kierrätyskaupassa työpajatoimintaa; maalattiin kanamunia maapalloiksi sekä tuunailtiin kierrätettyjä t-paitoja. Lapset olivat etenkin munien maalaamisesta oikein innoissaan! Maapallo-munat lähtivätkin lasten mukaan söpöissä ja pehmoisissa itsetehdyissä munakupeissa.

imageimageimage

Illemmalla nutalla esikasvateltiin mm. paprikaa, tomaattia,maissia ja chiliä. Ympäristö, luonto ja “uuden elämän syntyminen” tulivat hyvin esille samalla kun laitettiin multaa ja siemeniä purkkeihin. 🙂 Istutukset lähtevät sitten yöpakkasten jälkeen yhteisiin kaupunkiviljelylaatikkoihin sekä nutan pihalle. Nuoret saavat seurata kasvien kasvua jatkossakin ja nauttia sadosta!

image

Kuvamateriaalia ajalta klo 20.30-21.30 ei ihan hirveästi ole sattuneesta syystä! Pimee meno! Monet nuoret halusivat kuitenkin hieman valoa ja heillä olikin puhelimen taskulamput käytössä, osa pelasi korttia, osa bilistä ja pingistä (vaikka se oli hieman hankalaa, mutta toisaalta aika hauskaa), oli teehetkiä, niska-hartiahierontaa, rentoutumista ja jutskailua. Oli jotenkin seesteinen ja hyvä meininki! Monet tulivat myös tietoiseksi Earth Hourista 🙂 Ensi vuonna uusiks!

image

Teimme myös aiheeseen liittyvät hienot julisteet, koristeina käytettiin Kierrätyskeskukselta saatuja materiaaleja! Myös munakupit oli tehty parittomista lapasista ja villasukista.

image  image