Varhaisnuorten hiihtolomaleiri 18. – 20.2.2019

Hiihtolomaviikon alusta suuntasimme Östersundomin leirikeskukseen odottavaisin mielin. Luvassa oli varhaisnuorten hiihtolomaleiri yhteistyössä Myllypuron nuorisotalon kanssa. Leirillä oli yhteensä parikymmentä 9 – 12 -vuotiasta nuorukaista, puolet Kivikon nuorisotalolta ja puolet Myllypuron nuorisotalolta. Neljän ohjaajan lisäksi mukana oli myös apuohjaaja-nuoremme Anni sekä Myllypuron nuorisotalon harjoittelija Dora.

Leiripaikka oli uusi jokaiselle, koska aikaisempina vuosina olimme Meriharjun luontotalolla. Palautteen mukaan jokainen leiriläinen haluaa ensi vuonna tulla uudestaan! Parhaita puolia lasten mielestä leirissä olivat elokuvan katsominen, saunominen, kavereiden kanssa oleminen, olympialaiset, kuvasuunnistus, ohjaajat, leikit, bingon pelaaminen sekä Nakin suussa sulavat leiriateriat!

Leirillä oli monenmoista ohjelmaa. Kun saavuimme Östersundomiin, tutustuimme ensin tiloihin sekä jaoimme makuupaikat, ja yhteisen ohjelman aloitimme tietenkin yhteisten sääntöjen läpikäymisellä, jotta kaikilla olisi mahdollisimman mukava leiri.

Tämän jälkeen alkoi tutustuminen leirikavereihin nimileikkien ja tutustumisleikkien kautta. Anni ja Dora vetivät esimerkiksi Hedelmäsalaattileikin sekä Berliinin muuri – ja Lännen nopein -nimileikit. 

Maukkaan lounaan jälkeen alkoi valmistautuminen olympialaisiin, joukkueiden jako sekä joukkuepaitojen taiteilu. Ensimmäisinä lajeina oli vuorossa mölkkykeilaus sekä paperinheitto. Leirin kaikki huikeat olympialajit ovat Annin ja Doran käsialaa!

Olympialaisten ja maittavan ruuan jälkeen pääsimme saunan miellyttävään lämpöön ja jotkut rohkeimmat uskaltautuivat jopa lumihankeen, suurin piirtein kaikki muut paitsi ohjaajat 😀

Ensimmäisenä iltana koimme joitakin vastoinkäymisiä, emme saaneet laitteita toimimaan elokuvan katselua varten ja jouduimme siirtämään sen toiseen iltaan. Toisena iltana tämä oli kuitenkin menestys! Monet olivat kovin täpinöissään leirillä olosta, joten nukkumaan asettuminen osoittautui hieman haasteelliseksi ensimmäisenä iltana 😀 Lopulta kuitenkin myös ohjaajat pääsivät nukkumaan, kun huoneista kuului rauhallinen tuhina.

Seuraavana aamuna monet heräilivät jo ennen herätystä. Nautimme makoisan aamupalan, jonka jälkeen salissa alkoi riehakkaat leikit. Sillä aikaa, kun leiriläisten keskittyminen oli leikeissä, oli Lotta-ohjaaja salaa piilottamassa kirjain-lappusia ympäri leirialuetta. Seuraavaksi luvassa oli kuvasuunnistus!

Makuhermoja kutkuttelevan lounaan jälkeen siirryimme pihalle pelaamaan norsulentopalloa. Pienten alkuvaikeuksien jälkeen joukkueet saivat homman toimimaan ja norsupallo lensi mallikkaasti pressusta toiseen!

Norsulentopallolla haettiin pientä lämpöä seuraavaa ohjelmanumeroa varten eli olympialaisten seuraavia lajeja. Vuorossa oli pulkkaviesti sekä isoin lumiukko -kilpailu! Piha täyttyi mitä mahtavimmista taideteoksista!

Vapaa-ajalla monet pelailivat uunoa, leikkivät erilaisia hippaleikkejä salissa, hassuttelivat Tan-ohjaajan kanssa, soittivat pianoa, tutkivat taloa, ja välillä myös perinteinen mafiooso astui kehiin. Myös hirsipuu -sana-arvauspeliä pelailimme kaikki yhdessä. Oli myös aivan mahtava fiilis, kun melkein jokainen leiriläinen tanssi yhdessä Just Dance -pelin tahtiin! Yksi leiriläisistä hoksasi kysyä, jos YouTuben kautta tanssiminen olisi mahdollista. Ja olihan se!

Päivällisen jälkeen suurin osa leiriläisistä suuntasi taas saunomaan. Sillä aikaa, kun tytöt saunoivat, sai jokainen poika paistella oman vohvelinsa ja sitten vaihdettiin vuoroja. Nomnom!

Iltaohjelma oli viimeisenä iltana melkoisen monipuolinen. Ensin pelattiin bingoa, jonka jälkeen oli timanttinen palkintojen jako. Palkintojen jaossa kerrottiin olympialasten voittaja joukkue! Jokainen joukkue sai kuitenkin palkinnot. Näiden lisäksi palkitsimme myös kuvasuunnistuksen voittajat, aiemmin pidetyn tietokisan sekä hirsipuu -pelin voittajat, sekä leirin TsEmPPaRit! Tsemppareiksi valittiin Arda ja Basma. He olivat koko leirin ajan ystävällisiä toisille, kannustivat toisia ja olivat avuliaita! 🙂

Palkintojen jaon jälkeen asetuimme mukavasti peittojen ja tyynyjen kanssa saliin ja aloitimme elokuvahetken. Katsoimme Disneyn Viidakkokirjaan perustuvan Mowgli -elokuvan. Toiset väsähtivät jo elokuvaa katsellessa ja loputkin suuntasivat sänkyihinsä elokuvan ja hampaiden pesun jälkeen.

Keskiviikkona oli enää vuorossa omien tavaroiden pakkaus, yhdessä siivoaminen sekä palautteiden kirjoittaminen. Siivouksen ohessa leiriläiset hieman lepyttelivät Lotta-ohjaajaa, joka oli edellisenä yönä joutunut valvomaan lasten nukahtamisvaikeuksien takia 😀

Teimme lopuksi myös positiivari-harjoitteen, jossa jokaiselle kirjoitetaan paperille positiivisia asioita. Tästä jää kiva muisto jokaiselle! 🙂

Vielä viimeiset poliisi ja rosvo -leikit ja sitten kotia kohti!

Kiitos leiristä kaikille! 🙂